Leerlingenorkest

Sint Radboud heeft een eigen leerlingenorkest met leerlingen van jong en oud. Alle leerlingen hebben individueel les. Samen spelen is leuk en leerzaam! Kom vooral eens kijken!

Sint Maarten

Gisteren (11 november) heeft het leerlingenorkest weer gespeeld aan het eind van de Sint Maarten optocht in de Jacobuskerk. We hebben de Sint Maarten liedjes gespeeld die uit volle borst werden meegezongen door alle kinderen en hun ouders. En onze Eftelingmelodieën en de muziek van Frozen vielen erg in de smaak. Het was weer een leuk optreden!

Instrumentenparade

Op zaterdag 2 april houdt muziekvereniging St.Radboud weer een instrumentenparade voor nieuwe leerlingen. Met name de blokfluiters van de vereniging die binnenkort aan de overstap naar een instrument toe zijn, hebben een uitnodiging ontvangen. Er zullen verschillende blaasinstrumenten worden getoond en bespeeld en natuurlijk is er ook aandacht voor het slagwerk. De parade begint om 15.00 uur in het verenigingsgebouw van Radboud, zaal De Noord aan de Kerkweg 46a in Schiedam-Kethel.
Na de parade is er een film en pannenkoeken!
Wil jij ook komen kijken en luisteren? Hartstikke leuk! Meld je even aan via het contactformulier!Kinderconcert 14 maartOp 14 maart 2015 organiseert muziekvereniging Sint Radboud een kinderconcert. Dit kinderconcert zal plaats vinden van 16.00 tot 17.00 uur in de Sint Jacobuskerk te Schiedam-Kethel. De toegang is gratis. 

Tijdens dit concert zal er muziek gespeeld worden van onder andere Frozen, Schindler's list en The Simpsons. Ook zal het verhaal 'Wind in de Wilgen' verteld en muzikaal begeleid worden.

BlokflUITproberen?

blokfluit spelenBlokfluit is een handig instrument voor de startende muzikant. Na enige tijd is de overstap naar een muziekinstrument zó gemaakt. Geef je nu op voor blokfluitlessen bij muziekvereniging St. Radboud.

In samenwerking met een aantal basisscholen in Schiedam-Noord start 
St. Radboud met naschoolse proeflessen blokfluit voor kinderen vanaf groep 4.

De lessen worden gegeven door een professionele muziekdocente, afgestudeerd aan het conservatorium en zij heeft veel ervaring met muzieklessen van jonge kinderen.

Dus voor iedereen die een blokfluit wil uitproberen is er nu een unieke kans.

De lestijd bedraagt 30 minuten en en wordt gegeven in kleine groepjes vanaf 2 kinderen.

Meer info en aanmelden bij Marlies den Hollander via het contactformulier.

Inloopconcert 2014 met kleurwedstrijd

Inloopconcert 7 juni met kleurwedstrijd

Het leerlingenorkest en de blokfluiters van muziekvereniging St.Radboud laten van zich horen tijdens het inloopconcert op zaterdag 7 juni in de Grote Kerk aan de Lange Kerkstraat in Schiedam. Het concert begint om 15.00 uur. Leerling-muzikanten en blokfluitleerlingen van St.Radboud spelen leuke muziek en bekende liedjes. Na afloop is er een instrumentenparade en kan je muziekinstrumenten uitproberen. Ook geven de leden graag meer informatie over het spelen op een blaasinstrument bij St.Radboud en de blokfluitopleiding.

Ben jij tussen de 5 en 8 jaar? Doe dan mee met de kleurwedstrijd en neem je kleurplaat mee naar het concert. Na afloop worden de 3 mooiste tekeningen uitgekozen. De winnaars krijgen 4 gratis proeflessen op blokfluit door muziekdocente Lisette Harms.

Voor iedere bezoeker is er ook nog een leuke verrassing!

Download hier de kleurplaat!

 

Muziekvereniging St.Radboud viert in 2014 haar 125-jarig bestaan!
Kom jij ook op ons feestje?

Aanmelden Blokfluitlessen

blokfluit spelenBlokfluit is een handig instrument voor de startende muzikant. Na enige tijd is de overstap naar een muziekinstrument zó gemaakt. Geef je nu op voor blokfluitlessen bij muziekvereniging St. Radboud.

De lessen worden gegeven door Lisette Harms. Lisette is een professionele muziekdocente, afgestudeerd aan het conservatorium en zij heeft veel ervaring met muzieklessen van jonge kinderen.

Dus voor iedereen die een blokfluit wil uitproberen is er nu een unieke kans. Blokfluitles is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De lestijd bedraagt 30 minuten en en wordt gegeven in kleine groepjes vanaf 2 kinderen.

Meer info en aanmelden bij Marlies den Hollander via het contactformulier.

KOM OP NAAR HET KINDERCONCERT OP ZATERDAG 20 APRIL 2013 !

flyer kinderconcert
Op zaterdag 20 april organiseren wij een groot kinderconcert door een leerlingenorkest van wel 100 leerling-muzikanten en een blokfluitgroep. Medewerking verleent een bijzondere gast: Twee Meter Peter. Komt dat zien en horen!!

Ook is er een instrumentenparade waar je diverse blaasmuziekinstrumenten kunt bewonderen.

Na het concert krijg je ook uitleg over het van de blokfluit en kan je je opgeven voor proeflessen. Misschien is dit wel de start van een glanzende muziekcarriere...

Kom dus op 20 april naar de Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam Kethel en kom luisteren naar leuke muziek en kom tot de ontdekking dat je heel veel kan met een blokfluit en met andere blaasinstrumenten! Het concert begint om 14.00 uur en de entree kost slechts 3 euro.

Tot dan!  Doei!

Radboud in de Efteling


Afgelopen week waren we met het leerlingenorkest te gast in de Efteling en speelden we samen met nog 2 jeugdorkesten uit Dordrecht en Oud-Beijerland in de muziektent bij restaurant Het Witte Paard. Uiteraard was er tussendoor tijd om attracties te bezoeken.

Het leerlingenorkest van Radboud kan best nog wel wat nieuwe leerlingen plaatsen. Bespeel je al een blaasinstrument of lijkt je dat wel heel erg gaaf? Kom eens kijken op onze repetitie, elke dinsdagavond van 18.45 tot 19.45 uur in Zaal De Noord aan de Kerkweg 46 in Schiedam-Kethel.

Succes met examens!

We wensen onze leerlingen die op 16 april hun A-examen moeten gaan doen onwijs veel succes!

Ilja Ipenburg, dwarsfluit
Irene van Toor, dwarsfluit
Marion Boon, dwarsfluit

Concert Orkest en leerlingen op De Loper

Op zaterdag 2 oktober a.s. is er een optreden van het orkest van muziekvereniging St. Radboud op het plein van winkelcentrum De Loper in Vlaardingen-Holy. Ook de leerlingen van Radboud zullen meespelen. Het concert begint om 14.00 uur en het geheel staat onder leiding van dirigent Martijn Krijnen.

Vind je ons leuk?

 

Bezoek eens een repetitie

Wij repeteren op de volgende dagen:

Leerlingenorkest | Dinsdag 18:45-19:45 uur
Harmonieorkest | Dinsdag 20.00-22:00 uur
Promskoor | Woensdag 20.00-22:00 uur

Bezoek ons verenigingsgebouw

Kerkweg 46a 
3124 KE Schiedam 
Nederland

Bezoek onze sociale netwerken

Ga naar boven